För er som fått inbjudan
per post eller mailINSTRUKTÖRER

Vi har samlat ett kvalificerat team som är specialister på respektive ålder och område: Spelförståelse, Teknik, Off-Ice eller Målvaktsspel.

De vet vad som behöver tränas i de olika åldrarna och har ett gemensamt mål:

Att hjälpa Utvalda Talanger att uppnå sin fullständiga potential samtidigt som de lär sig värderingar som kommer dem tillgodo inom andra områden i livet.

Vårt team består av:

SPELFÖRSTÅELSE TRÄNARE

Stan Butler (Klicka på fotot)

Head Coach och General Manager för North Bay Battalion 
i OHL – Ontario Hockey League » (en division i Kanadas Professionella Juniorliga CHL). VÄRLDENS BÄSTA OCH TUFFASTE JUNIORLIGA ! 

2015 - Head Coach - Canadian Under-18 Team
Redan en Legend inom Kanadas juniorhockey bl.a. genom att ha coachat i 1000 OHL matcher samt varit endast den 3:e någonsin att vara Juniorlandslagscoach 2 år i följd. Stan Butler har tagit fram ett rekordartat antal professionella hockeyspelare. Stan satte ett CHL REKORD när 10 spelare från hans lag blev valda i NHL Entry Draft 1995 och i 2000 Draften hade han 4 spelare i 1:a rundan varav 2 var top 5. Stan Butler har vidare varit näst längst coach med 1 lag (längst är Brian Kilrea, Ottawa 67s). Stan har bl. a. tränat SIDNEY CROSBY och vi vågar påstå att det aldrig varit en så avancerad Juniortränare på besök i Sverige ! Stan Butler utexaminerades som lärare från University of Toronto 1980 och tog sin Mastersutbildning 1988. Stan gör sitt 2:a år på PROSPECT CAMP. Senaste Video


Hans Wallson  (Klicka på fotot)

Huvudtränare för ZSC Lions i NLA, Schweitz och tidigare Skellefteå AIK i SHL
Guldtränaren utsedd till Årets Coach 2014 !!!
Hans har under ett antal säsonger tränat Skellefeås juniorer med stor framgång. Han har tidigare bl.a. spelat för Kirunas A-lag i Allsvenskan. "Walle" är välmeriterad inom ishockey. Han är en legendar i Kiruna och påbörjade i hemlighet ledarkarriären i gruvstaden. 2009, fyra år efter att spelarkarriären avslutades, fick han sin tröja hissad i Lombiahallen. Något han är ensam om. Han har tagit fram åtskilliga spelare som spelat i Juniorlandslag och Elitserien. Hans noggranna träningsmetoder i
Spelförståelse (bl.a. konstarten Passningar och att se ett steg före") eftersträvar även det Sovjetiska passningspelet under demontränaren Anatolij Tarasov. Walle gör sitt 5:e år på PROSPECT CAMP.Klas Östman 

Ass. tränare i  Linköpings HC   i SHL .
Tidigare Huvudtränare i Linköping HC J20 SuperElit lag som vann SM 2012-2013 .
samtidigt Ass. tränare för 
Tjeckiska 18 och 17 Landslaget under 2 säsonger.  

Har tagit fram åtskilliga spelare som spelat i Juniorlandslag och Elitserien. Hans noggranna och kravfyllda träningsmetoder i  Spelförståelse  gör att han är mycket eftertraktad tränare i hela landet. Klas gör nu sitt 4:e år på PROSPECT CAMP.


 


Janne Ericson 

Sport & Utvecklingsansvarig Ungdom i Sparta Sarpsborg och Huvudtränare för deras U16 lag. Tidigare Assisterande tränare för  U17 Landslaget  och tränare på Sv. ish.förb. "Russinläger" samt  Hockeykonsulent  för Svenska Ishockeyförbundet. SM Guld 1984 med AIK Hockey bl.a.

Har tagit fram åtskilliga spelare som spelat i Juniorlandslag och Elitserien. Hans noggranna och kravfyllda träningsmetoder i Spelförståelse gör att han är mycket eftertraktad tränare i hela landet. Janne gör nu sitt 13:e år på PROSPECT CAMP.


 Aleksandrs "Sasja" Beliavski (talar svenska)

Tidigare spelare i Lettiska Landslaget i 9 år (både i OS och VM) samt i Dynamo Riga i Ryska Elitserien (numera KHL)  och senare även i Frölunda i SHL och BjörklövenHockeyAllsvenskan under 11 säsonger. Blev en kultspelare uppe i Umeå och fick sin tröja hissad i taket.

Har varit Head Coach och tränare i 13 år för Lettlands Landslag i VM,
Björklöven och Nyköping i HockeyAllsvenskan, Modo i J20 SuperElit.

En otroligt engagerad tränare som är skicklig på att utveckla Spelförståelsen för unga talanger.  Hans noggranna och kravfyllda träningsmetoder i Spelförståelse gör att han är mycket eftertraktad tränare av de som verkligen uppskattar spelande lag. "Sasja" gör nu sitt 1:a år på PROSPECT CAMP.


Aleksandrs Semjonovs (talar svenska)

Tidigare spelare i Lettiska Landslaget i 14 år (både i OS och VM) samt i Traktor Chelyabinsk i Ryska Elitserien (numera KHL)  och senare även i Arboga och Malmö i  HockeyAllsvenskan. Kan jämföras som spelare likt en artist som Kenta Nilsson.
Har både varit Sportchef och tränare för Arboga i HockeyAllsvenskan och därefter tränat ungdomar och juniorer i Krylja Sovjetov (Sovjets Vingar) utanför Moskva.
En otroligt engagerad tränare som är skicklig på att utveckla Spelförståelsen för unga talanger.  Hans noggranna och kravfyllda träningsmetoder i Spelförståelse gör att han är mycket eftertraktad tränare av de som verkligen uppskattar spelande lag. Alexandrs gör nu sitt 2:a år på PROSPECT CAMP.Oleg Missenko (talar svenska)

Var i flera år Kapten i Ryska juniorlandslaget och spelade i
Spartak Moskva,  Torpedo Yaroslavl,  Salavat Yulaev Ufa  i Ryska Elitserien (numera KHL). Har tränat ungdomar i många år i  Limhamn,  Pantern och  t.ex.  Malmö Redhawks J18 som vann SM silver med Magnus Pääjärvi, Marcus Johansson och Gustav Nyqvist vilka alla spelar i NHL idag.  En otroligt engagerad tränare som är skicklig på att utveckla Spelförståelsen för unga talanger.  Hans noggranna och kravfyllda träningsmetoder i Spelförståelse gör att han är mycket eftertraktad tränare av de som verkligen uppskattar spelande lag. Oleg gör nu sitt 7:e år på PROSPECT CAMP.


Robert Nordmark

Spelade 4 st säsonger med först St Louis Blues och därefter Vancouver Canucks vilket blev totalt 236 matcher i NHL. 1 VM-guld och 2 VM-silver med Tre Kronor. 390 st Elitseriematcher med 1 SM-silver. 1 JVM Guld.
Tidigare Ass. tränare i Elitserien med Djurgården samt även Almtuna i Allsvenskan. Scoutar numera bl.a. för Toronto Maple Leafs NHL .
Hans noggranna och kravfyllda träningsmetoder i Spelförståelse gör att han är mycket eftertraktad tränare i hela landet. Robban gör nu sitt 2:a år på PROSPECT CAMP.


 

Benny Rönnelöw

Benny är en mycket duktig ungdomsledare. Fostrad i Hammarby hockey.
Han är pedagogisk, kunnig, motiverande och seriös. Som ett bevis på sina ledarkvaliteter fick han året 2012 motta priset som
"Årets ungdomstränare" i ishockey. Benny är numera A-lagstränare i Hammarby.

Han har även haft en lång och högkvalitativ utbildning inom ishockeysporten som spelare i både HockeyAllsvenskan och utomlands.

Som spelare vann han bl.a. JSM Guld samt Skytteligan i Norska Elitserien. Benny är även sportchef i Hammarby Hockey Ungdom. Benny gör nu sitt 3:e år på PROSPECT CAMP.

Mikael Tisell  (Klicka på fotot)

Tidigare Assisterande tränare för MIF Redhawks i Elitserien och även Huvudtränare för U18 Landslaget som vann Brons i 18 års VM. Har tagit fram åtskilliga spelare som spelat i Juniorlandslag och Elitserien.
Hans noggranna och kravfyllda träningsmetoder i Spelförståelse gör att han är mycket eftertraktad tränare av de som verkligen uppskattar spelande lag. "Tisse" gör sitt 3:e år på PROSPECT CAMP.

Jan-Åke Tiensuu

Tidigare huvudtränare för Kiruna och legendarisk Ungdomstränare i Stockholm som är skicklig på att utveckla Spelförståelsen för unga talanger.

Jan-Åke har sedan 1989 varit Pojklags- J20 SuperElit- och A-lagstränare i Djurgården, AIK, Hammarby och Huddinge samt de senaste åren ansvarat, tillsammans med Petri Aho, för camper i både New York, Boston, Philadelphia och Åbo, Finland. Ett flertal av spelarna som Jan-Åke tränat spelar idag i Elitserien och NHL.

Hans noggranna och kravfyllda träningsmetoder i Spelförståelse gör att han är mycket eftertraktad tränare av de som verkligen uppskattar spelande lag.TEKNIK TRÄNARE

Krister Falk (Klicka på fotot)

Tidigare Huvudtränare för Hammarby A-lag i Allsvenskan. Enormt skicklig skridskoåkare som med ett fantasifullt övningsregister stimulerar dig till att utveckla dina individuella kvalitéer. Kristers kanske mest kända årskull är Hammarbys 82:or. Numera håller "Falken" till i Jaroslav, Ryssland där han har hand om Lokomotiv Jaroslavls juniorer och pojklag.

Hans noggranna träningsmetoder där han tänjer på gränser gör att han är mycket eftertraktad tekniktränare i hela landet. Krister har en mångårig erfarenhet av att jobba på camper både i Sverige och i Kanada. Kristerer gör nu sitt 12:e år på PROSPECT CAMP.

Petri Aho

Teknikinstruktör från främst Hammarby och "Vår tids Verner Persson" som de senaste åren ansvarat för camper i både New York, Boston, Philadelphia och Åbo, Finland. Petri har varit ungdoms/juniortränare sedan 1986 och är en mästare på att utveckla Teknik, rytmik och fart för unga talanger.

Idrottskonsulentexamen från Bosöns IHS 1996. Flertal av spelarna som Petri tränat spelar idag elithockey i SHL, HockeyAllsvenskan samt flera är draftade av olika NHL-organisationer. Hans kravfyllda träningsmetoder gör att han är mycket eftertraktad Tekniktränare i hela landet. Petri gör nu sitt 14:e år på PROSPECT CAMP.

Jesper Blomqvist

Teknikinstruktör från Norrtälje IK som med sina många år i klubben påverkat ett stort antal spelare. ”Jeppe” kan som få engagera och lära ut skridskoåkning till yngre spelare. Att instruera och visa själv på ett sätt som blir tydligt för spelaren är Jespers stora gåva. ”Jeppe”  tog tidigt hand om Norrtäljes 02:or som avslutade med Guld i Stockholm Hockey Cup 2015Detta kan grabbarna mycket tacka Jespers skolning för. Hans noggranna träningsmetoder gör att han är mycket eftertraktad Tekniktränare i hela landet. Jesper gör nu sitt 4:e år på PROSPECT CAMP.Ola Hedqvist

Ola spelade Juniortiden med Modo och vann J20 Guld med storheter som
Peter Forsberg och Marcus Näslund i laget - den berömda årgången 73 med 8 st NHL proffs och ytterligare 7 st SHL spelare. Seniortiden gjorde Ola i SHL med Modo och Björklöven, i Allsvenskan Björklöven, Väsby och Husum. Utomlands med EC Peiting, Tyskland och Elmira Jackels, USA.

Som tränare är Ola utbildad JS2 Svenska Hockeyförbundet och är Headcoach i ett av Sveriges bästa U14 lag Svedjeholmen IF och gör nu sitt 2:a år på PROSPECT CAMP.

Ola är mycket intresserad av att utbilda ungdomar och ge spelarna de rätta verktygen och ser sig själv som både Teknik- och Speltränare. Som tränare ger han mycket feedback och har som regel stora krav på spelarna. Ola anser att om man kan få spelarna att känna att de utvecklas så kommer de automatiskt tycka att det är kul med hockey.

Andreas Gustavsson

Teknikinstruktör från Hammarby som med sina många år i klubben påverkat ett stort antal spelare. ”Gusten” kan som få engagera och lära ut skridskoåkning till yngre spelare. Att instruera och visa själv på ett sätt som blir tydligt för spelaren är Gustens stora gåva. ”Gusten”  tog tidigt hand om Hammarbys 89:or som avslutade med U16 SM-guld våren 2005. Detta kan grabbarna mycket tacka Gustens skolning för. Hans noggranna träningsmetoder gör att han är mycket eftertraktad Tekniktränare i hela landet. Gusten gör sitt 8:e år på PROSPECT CAMP.

OFF-ICE TRÄNARE med Videoanalys och träning av Speluppfattning, Skott, Närkamp samt Rörlighetstest PERSONLIG ISTRÄNARE


Mattias Jonsson

Ass. tränare i AIK J18 Elit. Symboliserar nästa generations ledande instruktörer inom Svensk hockey. Mattias har med stor vetgirighet blivit en mycket viktig del i AIK Hockeygymnasium.

Tränade tidigare Legendariska Hammarby 92:or under många år med bl.a. Gabriel Landeskog : "Jag hade tur som hade duktiga tränare som Mattias Jonsson som fick mig att inse att man verkligen kan gå långt om man tränar hårt" (intervju i Hockeysverige.se). Mattias gör sitt 11:e år på PROSPECT CAMP.

Som instruktör har Mattias en mångårig erfarenhet av att jobba på camper både i Sverige och i Kanada. Nyligen drillade han draftade spelare på den årliga Montreal Canadienss Utvecklingscamp. Mattias är även
PERSONLIG  ISTRÄNARE sedan flera år i Calgary för Hunter Shinkaruk (som gick 24:a i 1:a rundan i NHL Draften 2013) och är efter långt samarbete med Tim Turk, Toronto, numera även
Sveriges Skickligaste Skott instruktör !!!


 Jonas Lamby

Jonas Lamby spelade 2 säsonger med Luleå i J20 SuperElit där han var med att vinna Brons i J20 SM 2009/10. Med Enköping spelade han 3 säsonger som Senior i Div.1 och var med om att kvala till HockeyAllsvenskan i samtliga 3 år.

Jonas har gått i Mattias Jonssons hårda skola här på PROSPECT CAMP i
7 säsonger och kan OFF ICE momenten på sina 5 fingrar.

Han spelade bl.a. tillsammans med Matt Duchene, Colorado Avalanche, NHLPROSPECT CAMP 2005 och gjorde mest poäng totalt det året på de 5 matcherna med en rad Juniorlandslagspelare och blivande NHL spelare på Campen. Jonas gör nu sitt 3:e år på PROSPECT CAMP.

Jonas specialitet är framförallt PASSNINGSTEKNIK och SKOTT som analyseras i iPad med programmet Coaches Eye och är
Sveriges näst Skickligaste Skott instruktör !!


Brock Boeser snipes all five targets in 11.136 seconds to win the NHL Accuracy Shooting competition 2018
He possesses an accurate release on his shot which he can get off in the blink of an eye.


MÅLVAKTSTRÄNARE

På målvaktsträningen på PROSPECT CAMP så förstår målvakten vikten av samarbete med utespelarna så att de arbetar tillsammans taktiskt såväl som tekniskt. Vi arbetar både med Video under campen och Feedback Snack efter alla 5 matcherna.

Målvaktstränarna har lång erfarenhet av målvaktsspel, både som spelare och tränare i Sverige och utomlands. Huvudtränarna kommer givetvis ha med assisterande målvaktstränare.

 

Robin Danielsson

   

Robin Danielsson är fostrad i Mörrum och har varit Målvaktstränare på heltid i Oskarshamns A-lag i HockeyAllsvenskan i 4 år och gör nu sitt andra år i AIKs A-lag i HockeyAllsvenskanLägg därtill uppdrag för Blekinge Hockeyförbund samt Danmarks U18 landslag de 3 senaste säsongerna.

Robin har ett genuint intresse för målvaktsspel och dess teknik och har en heltäckande erfarenhet gällande träning för målvakter inom både isträning, video och fysträning. Genom sitt eget spel på juniornivå så vet han vad som krävs för att bli en komplett målvakt.

Robin har jobbat med de mest ansedda målvaktstränarna i Sverige och är väldigt duktig på att förmedla sina kunskaper vidare. Han håller sig väl uppdaterad om de senaste trenderna inom målvaktsspel och brinner för att få dela med sig av sina kunskaper. Vid sidan av AIK driver Robin även  www.mvcoachen.com


Robin Blidstrand

Robin Blidstrand är fostrad i AIK och har efter sin tid där fått förtroendet att vara huvudansvarig för målvaktsträningen främst i J20 SuperElit laget men även  J18 Elit Juniorerna, Damlaget samt de yngre lagen. Dessutom var Robin huvudansvarig för målvakterna i det vinnande
Stockholm Nord i TV-Pucken 2016
.


Robin var själv målvakt i AIK till junioråldern då han fick lägga av pga ett hjärtproblem. Sedan dess har Robin varit målvaktstränare för AIK's ungdomar och de tre senaste åren har han jobbat med detta heltid. Viktigast i sitt arbete är att hela tiden utgå från individen och tillsammans utveckla spelet. Vid sidan av AIK driver Robin även  www.goaliesweb.com


BROTTNINGSTRÄNARE

Kent Andersson


1980 - 10:a i OS, Moskva
5:a i EM

1984 -
5:a och 6:a i OS,
Los Angeles
6:a i EM
1986 - Tränare i Spårvägen för:
- Martin Lidberg
- Jimmy Samuelsson
- Ara Abrahamian
(alla VM guld)
Övriga meriter 3 st Nordisk Mästare
9 st SM guld

Det är ingen slump att Sveriges bästa idrottsmän som Peter Forsberg och Carolina Klüft tränar brottning liksom de mest framgångsrika lagen som t ex Frölunda Indians.